Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του τμήματος λειτουργεί από το 2004 η οποία στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Κύριος σκοπός της είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών  προγραμμάτων του ιδρύματος, του διδακτικού έργου των μελών του διδακτικού προσωπικού και των ερευνητικών αναγκών των μελών της.

Η βιβλιοθήκη καλύπτει τις παρακάτω θεματικές περιοχές:

 • Οικονομικές επιστήμες
 • Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων
 • Λογιστική και χρηματοοικονομική
 • Πληροφορική και επιστήμη των υπολογιστών
 • Στατιστική
 • Μαθηματικά
 • Δίκαιο
 • Κοινωνικές επιστήμες
 • Γλώσσα και λογοτεχνία

ΑΡΧΕΙΟ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

 • Η βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 3200 τίτλους βιβλίων τα οποία είναι εξαμήνου, πληροφοριακά (λεξικά, εγκυκλοπαίδειες) και μονογραφίες. Επίσης, διαθέτει ελληνικά και ξενόγλωσσα  περιοδικά σχετικά με το αντικείμενο του Τμήματος. Τέλος, διαθέτει την ελληνική οικονομική εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ σε έντυπη μορφή. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Βιβλιοθήκης, τα περιοδικά και οι εφημερίδες Δε Δανείζονται – Φωτοτυπούνται στο χώρο της Βιβλιοθήκης

 • Computer files για θέματα marketing και τεχνολογίας.

Η Βιβλιοθήκη παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των χρηστών της.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ιδρύματος με την προϋπόθεση να έχουν προμηθευτεί με την ειδική κάρτα μέλους (Δελτίο Ταυτότητας Βιβλιοθήκης). Η κάρτα μέλους εκδίδεται με τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης και να προσκομίσουν μια έγχρωμη  φωτογραφία.
Οι εξωτερικοί χρήστες δεν έχουν δικαίωμα δανεισμού αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν υλικό της Βιβλιοθήκης εντός του χώρου της ή να το φωτοτυπήσουν.
Αναλυτικά οι τύποι υλικού που δανείζονται, ο χρόνος δανεισμού, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών και των επισκεπτών της Βιβλιοθήκης περιγράφονται στον Κανονισμό Χρήσης της Βιβλιοθήκης.

ΔΙΑΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Είναι η υπηρεσία η οποία προμηθεύεται υλικό το οποίο η Βιβλιοθήκη του τμήματος δεν περιλαμβάνει στη συλλογή της. Δικαίωμα αιτήματος διαδανεισμού έχουν όλοι οι αναγνώστες οι οποίοι έχουν κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης. Το έντυπο παραγγελίας υλικού συμπληρώνεται και παραδίδονται στην Υπηρεσία Διαδανεισμού.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο είναι ένας χώρος με 10 H/Y που στεγάζεται στο χώρο της βιβλιοθήκης του Τμήματος. Στόχος της λειτουργίας του είναι η εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και άλλες πηγές του διαδικτύου.
Οι χρήστες του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου θα πρέπει να δηλώνουν στο προσωπικό τις τυχόν απώλειες στον εξοπλισμό των H/Y  πριν ξεκινήσουν να τους χρησιμοποιούν.

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Στο χώρο της Βιβλιοθήκης λειτουργεί ασύρματο δίκτυο για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της και στο Internet.

Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης

 • Πρόσβαση στον ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης. Με τον όρο «Κατάλογος της Βιβλιοθήκης» εννοούμε τη βιβλιογραφική βάση δεδομένων η οποία περιέχει τις εγγραφές που αφορούν σε ολόκληρο το υλικό της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και των παραρτημάτων του ΤΕΙ Κρήτης.
 • Πρόσβαση σε Ηλεκτρονικά Περιοδικά
 • Πρόσβαση στα Ηλεκτρονικά Περιοδικά του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ΣΕΑΒ (ΗEAL-Link): Η Κεντρική Βιβλιοθήκη, μέσω της Κοινοπραξίας των Βιβλιοθηκών των Ερευνητικών Κέντρων, συμμετέχει στο Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ΣΕΑΒ (HEAL-Link) το οποίο παρέχει στα μέλη του πλήρη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο 11.500 τίτλων περιοδικών, που εκδίδουν οι εκδοτοικοί οίκοι: ACM, Cambridge University Press, Elsevier, IEEE, Kluwer, Oxford University Press, Springer, Taylor & Francis, Wiley, κ.α.
 • Πρόσβαση σε Online Βάσεις Δεδομένων Ελληνικές και Ξενόγλωσσες
 • Ηλεκτρονικά Βιβλία
 • Ηλεκτρονικά Λεξικά: Πρόσβαση σε μια πληθώρα ηλεκτρονικών λεξικών
 • Πτυχιακές εργασίες: Η βιβλιοθήκη συλλέγει σε ηλεκτρονική μορφή τις πτυχιακές εργασίες των φοιτητών, οι οποίες είναι προσβάσιμες (full text ) μέσω τους πληροφοριακού συστήματος E-Theseis. Με email στο emarktei@gmail.com θα πρέπει να αποστείλετε:

  • Το ηλεκτρονικό κείμενο της πτυχιακής σε ένα ενιαίο αρχείο τύπου ACROBAT (pdf)  με δυνατότητα ανάγνωσης και εκτύπωσης.
  • Επίσης ένα αρχείο τύπου WORD (doc), με:
   1. τον τίτλο
   2. και μετάφραση του τίτλου στα αγγλικά,
   3. τη περίληψη της εργασίας
   4. και μετάφραση της περίληψης στα αγγλικά,
   5. καθώς και λέξεις κλειδιά σε ελληνικά και αγγλικά.

   

   

Ενημερωτικό Υλικό

ΘΕΜΑ Φυλλάδιο Video
Οδηγός αναζήτησης Καταλόγου Βιβλιοθήκης (Web Οpac)    
Οδηγός αναζήτησης Ηλεκτρονικών Περιοδικών (E-Journals)  
Οδηγός αναζήτησης Βάσεων Δεδομένων (Databases)    
Οδηγός πρόσβασης σε ηλεκτρονικά βιβλία μέσω της NetLibrary    

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά και στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ Κρήτης. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις και πληροφορίες οι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται στο προσωπικό της βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης ή 28420 89483 καθώς και emarktei@gmail.com.

Άλλες συνδέσεις:
Οδηγός Βιβλιογραφικών Αναφορών
Ευρετήρια - Μηχανές αναζήτησης - Μεταφραστές

 

 

Copyright 2008 - Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
developed by