Ο Αθλητισμός στο Τ.Ε.Ι. Ιεράπετρας

Ο Αθλητισμός είναι το αντίδοτο στην καθιστική ζωή και στο στρες που συσσωρεύει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Το Τ.Ε.Ι. Ιεράπετρας σας πληροφορεί ότι στα πλαίσια των σπουδών σας έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε ένα ή περισσότερα τμήματα άθλησης καθώς και στις αθλητικές εκδηλώσεις με βάση τα προγράμματα που θα αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων της γραμματείας.

Η συμμετοχή σας σε ένα ή και περισσότερα τμήματα άθλησης είναι δυνατή μόνο όταν το δηλώσετε, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο έντυπο το οποίο διατίθεται από τον υπεύθυνο καθηγητή Φυσικής Αγωγής στη γραμματεία του τμήματος. Εκτός από τη δήλωση συμμετοχής ο ενδιαφερόμενος/νη πρέπει να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση από ιατρό παθολόγο κρατικού νοσοκομείου όπως και δύο φωτογραφίες για ταυτότητα εισόδου στους αθλητικούς χώρους άσκησης.

Οι φοιτητές/τριες που είναι αθλητές συλλόγων, παρακαλούνται να το δηλώνουν στον υπεύθυνο καθηγητή Φυσικής Αγωγής για να συμπεριλαμβάνονται στις αντιπροσωπευτικές ομάδες του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Dr.Φυσικής Αγωγής Βροντάκης Παναγώτης

τηλ: 6977633541

email: vrontak@windowslive.com

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η φιλοσοφία του Προγράμματος των Αθλητικών Δραστηριοτήτων που εφαρμόζεται στο Τ.Ε.Ι. Ιεράπετρας βασίζεται στις τρεις διαστάσεις του ατόμου: το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, τις οποίες προσπαθεί να συνδυάσει και να αναδείξει.
Προσφέρει ένα σύνολο από διαφορετικές δραστηριότητες έτσι ώστε οι φοιτητές/τριες να μπορούν να αθλούνται ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και το αθλητικό τους επίπεδο. Παράλληλα προσπαθεί να εμφυσήσει την φιλοσοφία ότι με τον αθλητισμό οι φοιτητές/τριες μπορούν να υιοθετήσουν ένα υγιή τρόπο ζωής, «δια βίου άσκηση».
Δίνει την δυνατότητα για εκμάθηση κινητικών δεξιοτήτων, απόκτηση τεχνικοτακτικής κατάρτισης στην ποικιλία των προσφερόμενων αθλημάτων, καθώς και την ανάδειξη και βελτίωση των φυσικών και ψυχικών ικανοτήτων.
Δημιουργεί προϋποθέσεις για συμμετοχή και ένταξη στις αθλητικές ομάδες και δραστηριότητες, δίνοντας τις ευκαιρίες στους αθλούμενους να συμμετέχουν σε αγώνες, μέσου του μαζικού και αγωνιστικού αθλητισμού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Αναπτύσσει το πνεύμα της συνάθλησης μεταξύ εκπαιδευτικού, διοικητικού προσωπικού και σπουδαστών επιτυγχάνοντας κατ’ αυτών τον τρόπο την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων μέσα σε ένα περιβάλλον που δημιουργεί συναισθήματα ψυχικής ηρεμίας, σωματικής χαλάρωσης και συνεργασίας.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Σκοπός των Αθλητικών δραστηριοτήτων είναι: να συμβάλλουν στη σωματική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών και παράλληλα να βοηθήσουν στην ψυχική, και πνευματική τους καλλιέργεια, στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους καθώς και στην κοινωνικοποίησή τους μέσω των ομαδικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.
Οι Αθλητικές δραστηριότητες σύμφωνα με τον παραπάνω γενικό σκοπό, απευθύνονται και στους τρεις βασικούς τομείς της προσωπικότητας του φοιτητή/τριας: 

  1. Σωματικό τομέα (Ψυχοκινητικό): α) Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, β) Ανάπτυξη των φυσικών σωματικών ικανοτήτων, γ) Προαγωγή της υγείας και της ευεξίας και δ) Καλλιέργεια του ρυθμού.
  2. Συναισθηματικό τομέα: α) Ανάπτυξη κοινωνικών και ψυχικών αρετών, β) Ανάπτυξη ηθικών αρετών.
  3. Γνωστικό τομέα: α) Απόκτηση γνώσεων σχετικών με τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, β) Συνειδητοποίηση της άσκησης για «δια βίου» άσκηση και της ωφέλειας που προκύπτει από αυτή και γ) Εκτίμηση των αισθητικών στοιχείων των κινήσεων.

 

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Κατεύθυνση 1η

Οργανωμένος ψυχαγωγικός Αθλητισμός.
Δίνεται προτεραιότητα στο σύνολο των φοιτητών/τριών που δεν είχαν ασχοληθεί και δεν έχουν πολλές γνώσεις με τον αθλητισμό να συμμετέχουν και να γνωρίσουν μία ή και παραπάνω αθλητικές δραστηριότητες. Παροτρύνοντάς τους να αθληθούν χωρίς ιδιαίτερη πίεση οδηγιών και υποχρεώσεων.

Κατεύθυνση 2η

Ελεύθερος ψυχαγωγικός Αθλητισμός.
Δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές/τριες να αθληθούν ελεύθερα επιλέγοντας μία ή και παραπάνω δραστηριότητες, κάτω από την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Κατεύθυνση 3η

Αγωνιστικός Αθλητισμός.
Δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές/τριες που έχουν ιδιαίτερη κλήση σε κάποιο αγώνισμα να διακριθούν, εκπροσωπώντας τις αγωνιστικές ομάδες του Τ.Ε.Ι. σε αγώνες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

1. ΤΕΝΙΣ
2. ΜΠΑΣΚΕΤ
3. ΒΟΛΕΙ
4. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
5. ΑΕΡΟΜΠΙΚ & ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΧΟΡΟΙ 

Όλα αυτά για να υλοποιηθούν, πέρα από την στήριξη του Τ.Ε.Ι., είναι απαραίτητο να συμμετέχουν και οι φοιτητές/τριες. Όταν και οι σπουδαστές/τριες παίρνουν μέρος και με προτάσεις στην επιλογή, στον σχεδιασμό κα στην υλοποίηση μιας αθλητικής δραστηριότητας υπάρχει αυξημένη δυνατότητα επιτυχίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 ΤΕΝΙΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ
 ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΤΕΝΙΣ 21:00-22:00
 21:00-22:00
21:00-22:00  - -
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - - -
 21:00-22:00
 21:00-22:00
 
Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται από τον καθηγητή του Τμήματος κ. Π.Βροντάκη

 

ΜΠΑΣΚΕΤ & ΒΟΛΕΙ                              
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ TETAΡTH ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20:00 - 22:00   20:00 - 22:00   20:00 - 22:00
 
 
 
 
 

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο κλειστό Γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος, απέναντι από το Τ.Ε.Ι., στα πλαίσια του Μαζικού Αθλητισμού.

 

ΑΕΡΟΜΠΙΚ

1o  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Νικ.Βασαρμίδη 56,  Κάτω Μερά)

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17:00-18:00

 

17:00-18:00

17:00-18:00

17:00-18:00

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ(ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΑΛ)

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17:00-19:00

17:00-19:00

17:00-19:00

 

17:00-19:00 

 
Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στην κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων του 1ο Δημοτικού Σχολείου  και Παραλιακό Σχολικό Συγκρότημα, στα πλαίσια του Μαζικού Αθλητισμού.

Ποδοσφαιρική Ομάδα ΤΕΙ Ιεράπετρας

13 Μαρτίου 2008
6-2 στον φιλικό αγώνα η ομάδα του ΤΕΙ
Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΤΕΙ Ιεράπετρας νίκησε σε φιλικό αγώνα την ομάδα του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου 6-2. Ο αγώνας έλαβε μέρος στην Κριτσά την Πέμπτη 6 Μαρτίου.

Copyright 2008 - Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
developed by