Πρακτική: Εμπειρίες Φοιτητών

Βακιάρου Εμμανουέλλα (ΕΝΩΣΗ ΟΙΝ/ΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ – Σάμος)

Οι εμπειρίες μου από την πρακτική άσκηση είναι πολύ καλές. Από την πρώτη στιγμή που πήγα η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική, κάτι που με βοήθησε να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα. Οι συνάδελφοί μου ήταν πάντα πολύ πρόθυμοι να με βοηθήσουν και να μου εξηγήσουν οτιδήποτε δεν καταλάβαινα ή δεν ήξερα. Δεν με ξεχώρισαν από τους μόνιμους συναδέλφους τους και πάντα με προσκαλούσαν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν διοργάνωναν. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη και γενικότερα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία.
Εργάστηκα στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου τους δυο πρώτους μήνες της πρακτικής μου και μετά στο τμήμα Πωλήσεων της Ε.Ο.Σ.Σ. Οι δραστηριότητες στο μουσείο ήταν γευστικές δοκιμές, ξεναγήσεις των πελατών στους χώρους του μουσείου (τα γκρουπ είχαν δική τους ξεναγό συνήθως), πωλήσεις κρασιών και προώθηση συγκεκριμένων κωδικών, παραγγελιοληψία από το οινοποιείο και τη διαχείριση του ταμείου. Να αναφέρω ότι το δεύτερο μήνα που ήμουνα στο μουσείο, δηλαδή τον Οκτώβριο, έληξε η σύμβαση της κοπέλας που δούλευε μαζί μου στην πρωινή βάρδια και ανέλαβα όλες τις δραστηριότητες μόνη μου έχοντας “χρεωθεί” το ταμείο και τα κλειδιά. Στο τμήμα πωλήσεων οι δραστηριότητες μεταξύ άλλων ήταν τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτες, γραφιστικές και διαφημιστικές εταιρείες, περιοδικά (για καταχωρήσεις), απόδοση στατιστικών πωλήσεων ανά μήνα, προετοιμασία θεμάτων για το διοικητικό συμβούλιο, επίσκεψη σε πελάτες και στο τελωνείο-χημείο για τη διαδικασία εκτελωνισμού και αποστολής των προϊόντων. Περιστασιακά πήγαινα και στο μουσείο όταν ο υπάλληλος ήθελε να πάρει άδεια. Όλες αυτές οι δραστηριότητες ήταν πολύ σημαντικές για μένα, γιατί έμαθα πολλά διαφορετικά πράγματα και τώρα πια έχω μια σφαιρική εικόνα για το πώς δουλεύει μια επιχείρηση.

 

To url είναι:

Στασινόπουλος Δημήτρης (ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΕ – Αθήνα)

Καλησπέρα σε όλους!! (που θα το διαβάσουν)

Αρχικά να πω πως έχω τελειώσει την πρακτική εδώ και 6 μήνες περίπου. Το πάρα πολύ καλό που μου συνέβη ήταν ότι με έχουν κρατήσει από τότε και δουλεύω ακόμα εκεί.
Από αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πως ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από την πρακτική μου γι αυτό και συνεχίζω να δουλεύω ακόμα!! Αλλιώς θα είχα βρει μια πάρα πολύ καλή και πειστική δικαιολογία και θα την είχα κάνει με ελαφρά…
Το κλίμα στη δουλειά είναι πάρα πολύ καλό, όπως επίσης και οι συνθήκες. Οι συνάδελφοι είναι πολύ καλοί και συνεργάσιμοι χωρίς ίχνος κόμπλεξ και προκατάληψης κάτι που δεν περίμενα για να είμαι ειλικρινής.
Δουλεύω στο Τμήμα Πωλήσεων Μοτοσικλέτας (λιανική πώληση) στην έκθεση μοτοσικλέτας της εταιρείας. Αν και είμαι ολομόναχος κάτω στην έκθεση (τα γραφεία βρίσκονται σε όροφο) δεν μπορώ να πω ότι είμαι 100% πωλητής αν και πουλάω (μάλλον δικό μου κόλλημα αυτό!!!).
Όσο για τους υπόλοιπους πωλητές απλά είναι πωλητές χονδρικής και μιλάνε με το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα και βρίσκονται σε όροφο γι αυτό και είμαι μόνος κάτω στην έκθεση. Φυσικά είναι αυτοί που συνεργάζομαι άμεσα, έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με βοηθούν στα πάντα σχεδόν…(να σημειωθεί επίσης πως τα γκάζια από τους παράξενους και τους ξερόλες –πελάτες εννοώ- τα τρώω μόνος μου και εκεί δεν υπάρχει καμιά βοήθεια από κανέναν…).
Με λίγα λόγια οι αρμοδιότητές μου είναι:
- Παρουσίαση μοντέλων δηλαδή, ανάλυση τεχνικών χαρακτηριστικών (και εύρεση μιας καλής λύσης για αυτούς που δεν ξέρουν τι θέλουν και τι τους γίνεται…)
- Χρωματισμοί
- Τιμές – Προσφορές σε κάποια μοντέλα
- Έξτρα αξεσουάρ
- Διαθεσιμότητα μοντέλων και χρωμάτων εκείνη την στιγμή
- Νέα μοντέλα που πρόκειται να έρθουν
- Προγράμματα Δανειοδότησης, έκδοση δόσεων, αριθμός δόσεων κλπ
- Αποστολή δανείων στην τράπεζα, έγκριση κλπ
Και τέλος
- Παράδοση μοτοσικλετών, ΑΜΗΝ!!

Σημαντικό ρόλο στο ότι είμαι τόσο ικανοποιημένος από την πρακτική μου , παίζει βέβαια και ο κλάδος τον οποίο διάλεξα και έχει σχέση με την Μοτοσικλέτα!!! Αν π.χ. έπρεπε να δουλέψω σε μια εταιρεία με τις ίδιες αρμοδιότητες και τις ίδιες καλές συνθήκες ως πωλητής αλλά πουλούσα ας πούμε εργαλεία ή θερμοσίφωνες (για να μην πω τίποτα χειρότερο), νομίζω δεν θα το σκεφτόμουν καν, πολύ δύσκολα.
Γι αυτό μάλλον ακόμα και τώρα δεν νιώθω 100% πωλητής.
Αυτααααααα!!http://www.linkedin.com/pub/5/7b0/842

Σταματελάτου Γιώτα (ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΕ – Αθήνα)

Την πρακτική μου την πραγματοποίησα στον Όμιλο Σαρακάκη, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Τον πρώτο καιρό ήμουν στο Τμήμα των Λιανικών πωλήσεων και εκτελούσα χρέη βοηθού διευθυντή λιανικών πωλήσεων. Αν και σαν αρχικό στάδιο δεν είχε κάποια σχέση με τις σπουδές μου, υπήρχε το θετικό ότι είχα επαφή με πολύ κόσμο καθημερινώς, εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες. Έμαθα πως λειτουργεί το Τμήμα των Λιανικών και την όλη διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει η σωστή και ολοκληρωμένη πώληση των προϊόντων.
Στον 3ο μήνα της πρακτικής μου μεταφέρθηκα στο Τμήμα Εταιρικής Επικοινωνίας το οποίο έχει και άμεση σχέση με το αντικείμενο το οποίο σπούδασα. Στο τμήμα αυτό διοργανώναμε Events τα οποία είχαν άμεση σχέση με τον Όμιλο και περισσότερο με την προώθηση των αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων (μηχανές θαλάσσης, φορτηγά, λεωφορεία κλπ) σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Επίσης βασική αρμοδιότητα της θέσης που κατείχα ήταν η διαμόρφωση της ιστοσελίδας του Ομίλου και συντήρησή της.

 

Βορδοναράκη Ελισάβετ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α. ΜΥΚΩΝΙΑΤΗΣ ΑΕ – Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ – Ηράκλειο)

Όσο αφορά την εμπειρία μου κατά την διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης, ήταν απίστευτα καλή!! Στην εφημερίδα με αντιμετώπιζαν σαν συνάδελφό τους και όχι σαν ένα ακόμη άτομο που κάνει πρακτική... Πέρασα πολύ καλά και έμαθα αλλά και δημιούργησα φιλικές σχέσεις με τα άτομα που εργάζονταν εκεί.. Σε γενικές γραμμές έμεινα πολύ ευχαριστημένη γιατί έκανα μια καλή πρακτική στην μεγαλύτερη εφημερίδα του Ηρακλείου, πέρασα καλά και έμαθα..

Copyright 2008 - Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
developed by