Μαρτσέλο Μπραχιμλάρι - Senior International SEO Technician και SEO Analyst

Ο Μαρτσέλο Μπραχιμλάρι, απόφοιτος του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης, μετά την αποφοίτησή του συνέχισε τις σπουδές του με σκοπό να διευρύνει τις γνώσεις του στο χώρο του Μάρκετινγκ. Ξεκίνησε μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, με τίτλο "MsC in Marketing" στο Edinburgh Napier University. Έπειτα από ένα χρόνο έγινε κάτοχος  του MsC και μετά από ένα μήνα ξεκίνησε εργασία στην Caliber Interactive LTD. "Στην αρχή, και για τους πρώτους 6 μήνες ήμουν trainee" περιγράφει τη θέση του στην εταιρεία "και ο  τίτλος μου ήταν "Online Marketing Executive", ενώ αυτή την στιγμή, σχεδόν 2 χρόνια μετά, έπειτα από συνεχή εκπαίδευση και σκληρή δουλειά,  ο τίτλος μου είναι "Senior International SEO Technician και SEO Analyst" (On page / Off page Optimization)".

Η Caliber Interactive LTD ειδικεύεται στο Online Marketing και εδρεύει στο Εδιμβούργο. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε τρεις ξεχωριστούς τομείς: SEO, Content Marketing και Social Media. Η πρόκλησή της ήταν να γίνει ηγέτης στον τομέα της και τα κατάφερε κερδίζοντας στα "European Search Awards", καθώς απέσπασε και δύο τρόπαια από τα "Fresh Awards" αλλά και υποψηφιότητες για τα επικείμενα "UK Search Awards" και "Drum Awards" για τις ψηφιακές βιομηχανίες.

Ο Μαρτσέλο θεωρεί ότι όλα τα μαθήματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να χτίσει το επαγγελματικό του προφίλ. "Όσο ήμουν φοιτητής στο ΤΕΙ Ιεράπετρας παρακολούθησα πάρα πολλά μαθήματα τα οποία εκείνη την περίοδο, ενώ μου άρεσαν, ομολογώ ότι δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού μου, όταν ξεκίνησα σαν trainee στην εταιρεία, αλλά ακόμα και σήμερα συνειδητοποιώ ότι όσα άκουσα και έμαθα κατά την διάρκεια των μαθημάτων έχουν αποτυπωθεί στο υποσυνείδητό μου και με βοηθάνε να κατανοώ κάποια πράγματα πολύ πιο εύκολα. Και εκείνες τις στιγμές χαίρομαι πραγματικά που παρακολούθησα εκείνα τα μαθήματα", δηλώνει από την προσωπική του εμπειρία.

Στους φοιτητές και αποφοίτους του τμήματός μας συμβουλεύει να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να κάνουν αυτό που επιθυμούν πραγματικά. "Όταν κάποιος κάνει αυτό που πραγματικά του αρέσει, έχει στόχους και προσπαθεί σκληρά να τους πετύχει, τότε όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα και χωρίς μεγάλες προσπάθειες θα φτιάξουν χωρίς καν να το καταλάβουμε" συμπληρώνει "Πιστεύω ότι ο λόγος που είμαι καλός στην δουλειά μου και προσπαθώ κάθε μέρα να γίνω ακόμα καλύτερος είναι γιατί πραγματικά αγαπάω το μάρκετινγκ. Μου αρέσει ο τρόπος που το μάρκετινγκ χειρίζεται το μυαλό των ανθρώπων για να πετύχει τους στόχους του και το καλύτερο είναι ότι ο κόσμος πιστεύει ότι είναι δικές του επιλογές και είναι ευτυχισμένος! Μου αρέσει διότι κατανοώ πράγματα τα οποία ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να κατανοήσει!". Τέλος, συμβουλεύει πως όσα περισσότερα μάθεις στη ζωή, τόσο το καλύτερο, μια συμβουλή που θυμάται από το δημοτικό. "Τότε γελούσα αλλά τώρα είμαι ευγνώμων. The more, the better. Είναι αλήθεια!"

Copyright 2008 - Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
developed by