Ο Δρ. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης, είναι Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης, του ΤΕΙ Κρήτης και επισκέπτης καθηγητής (Π.Δ. 407) του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο κ. Παναγιωτάκης είναι ερευνητής στο εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυΐας (e-business intelligence lab www.e-bi.gr) και έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Σπουδές
Το 1997 εισήχθη πρώτος στο τμήμα Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστημίου Κρήτης από όπου το 2001 έλαβε το βασικό πτυχίο με βαθμό πτυχίου 9,00 (άριστα). Το 2003 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και το 2007 το Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο τμήμα. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 εκπόνησε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Πανεπιστημίου Κρήτης με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Διδασκαλία
Συνολικά, ο κ. Παναγιωτάκης έχει συγγράψει σημειώσεις σε εννιά μαθήματα που έχει αυτοδύναμα διδάξει, έξι στο ΤΕΙ Κρήτης και τρία στο πανεπιστήμιο Κρήτης. Στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης ο κ. Παναγιωτάκης διδάσκει τα μαθήματα: :
|
- Εφαρμογές Πολυμέσων στο Μάρκετινγκ
- Εφαρμοσμένη Στατιστική Επιχειρήσεων
- Μαθηματικά Επιχειρήσεων
- Βασικές Εφαρμογές Πληροφορικής
- Σεμινάριο Τελειοφοίτων
|
Στη διδασκαλία των μαθημάτων χρησιμοποιούνται οι πλέον σύγχρονοι τρόποι εκπαίδευσης όπως ηλεκτρονικές σημειώσεις, video μαθήματα αλλά και ειδικά λογισμικά για την καλύτερη κατανόηση τη θεωρίας. Παράλληλα οι φοιτητές αποκτούν σημαντικά εφόδια στην αγορά εργασίας από την εκμάθηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη προϊόντων ηλεκτρονικού μάρκετινγκ και διαφήμισης αλλά και την επίλυση επιχειρησιακών προβλημάτων.
Ερευνητικό Έργο
Το δημοσιευμένο έργο του κ. Παναγιωτάκη περιλαμβάνει, ένα βιβλίο (μονογραφία) στα αγγλικά στο γνωστικό αντικείμενο των πολυμέσων, δεκαεπτά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είκοσι έξι δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, με πάνω από διακόσιες ετεροαναφορές. Ο κ. Παναγιωτάκης είναι αξιολογητής (reviewer) σε πάνω από 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια της ΙΕΕΕ, Elsevier και Springer και έχει λάβει διακρίσεις για το ερευνητικό του έργο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα
Multimedia, signal processing, image and video analysis, 3D animation and pattern recognition.